Japanska lyktor DIY

Japanska lyktor eller judekörs är så häftiga tycker jag.  Jag har sett både på Instagram och bloggar hur man kan använda dem till ljusslingor och var tvungen att prova själv.

IMG_0700
Vi har inga japanska lyktor i vår trädgård så jag fick passa på att plocka hos mina föräldrar när jag var och hälsade på.

Medan frökapslarna fortfarande var nyplockade och mjuka så klippte jag ett hål med en liten sax så att jag kunde plocka ur själva frukten. Därefter fick de torka någon dag.

IMG_0705

IMG_0703

Sedan tog jag en vanlig ljusslinga som vi köpt på Rusta och stoppade in lamporna i frökapslarna.  Egentligen hade jag tänkt att lägga ljusslingan i en stor glasvas men istället virade jag den runt en krans som jag bundit ihop av långa smala kvistar från vår oxelhäck.

IMG_0706

Har ni fler idéer på vad man kan göra med japanska lyktor? Kommentera och länka gärna här på bloggen!

4 reaktion på “Japanska lyktor DIY”

  1. Vilket bra tips och jättefint blev det! Nåt år har jag bara fyllt upp en cylindervas med avplockade lyktor för att få lite mer höststämning inomhus och nu har plantorna försvunnit i allt bök runt växthuset. Absolut måste det bli en ny planta när markarbetena är klara.
    Trevlig helg
    /Anette

  2. Vilken enastående bra idé, då blev det riktigt mysigt förstår jag.
    Tyvärr har jag inga Japanska-lyktor, men nu har jag något nytt till nästa år. Din idé knycker jag, tack för den, ’fniss’
    Hälsningar/ Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *