Nääs Fabriker

Strax utanför Göteborg, 20 minuter inåt landet, ligger Nääs Fabriker.  Där kan man göra allt möjligt – äta, bo, handla… eller konferera som jag själv gjorde. Det är en helt underbar miljö och jag kunde inte låta bli att traska runt och ta lite bilder.

I fabrikerna, som byggdes från 1833 och framåt har det varit spinneri. Teglet kommer från också från Nääs som vid tiden hade ett eget tegelbruk.

IMG_0866
Hotellbyggnaden. Från andra våningen och uppåt är det hotellrum. Gissa om man har stora fönster i rummen! Med sjöutsikt dessutom!

IMG_0856

Teglet, de vita fönstren och den svarta husgrunden ger en underbar fond till trädgårdens höstfärger.

IMG_0852

IMG_0853

På Nääs Fabriker finns det flera design- och inredningsbutiker, galleri och pop-up-butiker. Att det är ett stort design och inredningsfokus märks överallt på Nääs.

IMG_0855

IMG_0857

Spinneriverksamheten upphörde i början av 1980-talet. Idag är Nääs Fabrikers vision att skapa ett utflyktsmål med olika typer av upplevelser och aktiviteter. Det är så härligt att se hur en gammal vacker, kanske t o m bortglömd, miljö tas omhand och används på nya sätt. Jag vill åka till fler sådana här ställen! Har ni några tips? Skriv i kommentarsfältet!

En reaktion på “Nääs Fabriker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *