Välkommen till Trädgårdshemmet - upptäck glädjen i att odla och skapa ditt eget, och njut av smakerna av äkta hemlagat. Vi ser fram emot att dela denna resa med dig!

På Trädgårdshemmet handlar det inte bara om att lära sig nya färdigheter, utan också om att dela glädjen och gemenskapen med andra likasinnade. Våra kurser är utformade för att skapa en välkomnande och inspirerande atmosfär där du kan dela erfarenheter och utbyta kunskap med andra mat- och trädgårdsentusiaster.

Oavsett om du är nybörjare eller redan har erfarenhet, har vi något för dig på Trädgårdshemmet. Våra kunniga instruktörer vägleder dig genom varje steg på resan mot självförsörjande och hållbara kulinariska äventyr. Vi strävar efter att ge dig de färdigheter och kunskaper som inte bara kommer att berika ditt eget liv utan också gynna miljön och samhället som helhet.

Vi är din plats för inspirerande och lärorika kurser inom svensk hushållning och köksträdgårdsodling. Med fokus på praktiska färdigheter och traditionella metoder tar vi dig med på en resa tillbaka till en tid då självförsörjande var en central del av livsstilen. Lär dig allt från att odla egna grönsaker och skapa vackra köksträdgårdar till att baka tunnbröd i vår vedeldade ugn. Utforska konsten att göra din egen ost, syra, safta och sylta, och tillverka färsk pasta för att lyfta dina matlagningsskills till en ny nivå. Kom och stäm in på julstöket med senap och lyxig konfektyr för att göra din julmatsupplevelse helt unik.


Om kursledaren


Anne-Christine, utbildad kock och trädgårdsmästare.
Nominerad till Årets Företagare i Ockelbo 2015, 2017, 2019.
Startade (från scratch) en självförsörjande gård med fokus på kulinarisk turism, ekologi och slowfood.
Anordnat och hållit kurser i mathantverk som t.ex. ystning, surdegsbak, vedeldadugnsbageri, syra, safta, sylta, drycker, konfektyr, konditori.
Anordnat och hållit kurser i djurhållning och ekologisk odling.