TUNNBRÖD I VEDELDAD UGN


Häng med oss på en nostalgisk tidsresa när vi utforskar den ädla konsten av tunnbrödsbakning. Vår resa tar oss tillbaka till en tid när den traditionella vedeldade ugnen var hjärtat i hushållet och kunskapen om tunnbröd var en hängiven färdighet.

Under den här unika upplevelsen kommer du att steg för steg lära dig hemligheterna bakom att skapa det perfekta tunnbrödet. Du kommer  att bli en kunnig expert på att tillverka detta älskade och klassiska bröd.

Du kommer att få blanda ihop de enkla ingredienserna, blanda dem till en smidig deg och sedan utforska de subtila konsterna av kavling och formning. Genom att praktiskt prova på kommer du att förstå hur tiden och tålamod är avgörande för att uppnå den perfekta konsistensen och smaken.

Huvudattraktionen är den traditionella vedeldade ugnen. Lär dig de knepiga temperaturhanteringarna och placeringsteknikerna som skapar den karakteristiska krispigheten och smaken hos tunnbrödet. 

Vare sig du är nybörjare eller redan bekant med bakningens värld, kommer den här resan att fördjupa ditt kunnande och ge dig en uppskattning för det gedigna arbete som ligger bakom varje bit av detta traditionella bröd. Så slå följe med oss och låt oss tillsammans utforska historien och smaken av tunnbrödets ädle konst.

Vi avslutar kursen med att äta vedungbakad pizza. (Finns möjlighet att värma din mat om du vill ta med dig egen lunch.) 

Kl.11.00-16.00 

Pris 1.550kr Betalas vid anmälan och bokningen är bindande. 

Är ni en grupp på minst 4p max 15p som önskar en annan dag är ni välkomna att höra av er till TrädgårdsHemmet så anordnar vi ett datum som passar er.