TRÄDGÅRDSKURS


Att få insikter i konsten att odla din egen mat i en köksträdgård kan vara en oerhört givande och lärorik upplevelse. Genom att fördjupa dig i grunderna för att skapa och underhålla din egen köksträdgård kan du inte bara njuta av färsk och näringsrik mat, utan också uppleva en närmare koppling till naturen och den mat du äter.

I vårt läroprogram fokuserar vi på att vägleda dig genom varje steg av processen. Från att planera och designa din trädgård utifrån tillgängligt utrymme och solens rörelse, till att välja de bästa grönsakerna, örterna och bären som passar för dina förutsättningar. Med vår vägledning kommer du att lära dig när och hur du ska så, plantera och sköta om dina växter för att säkerställa en riklig skörd.

En vital aspekt av att upprätthålla en framgångsrik köksträdgård är att förstå principerna för naturlig gödsling och skadedjursbekämpning. Genom att integrera hållbara metoder, som kompostering och användning av naturliga gödningsämnen, kan du främja jordens hälsa och optimera växternas tillväxt. Dessutom kommer du att utforska olika strategier för att hantera skadedjur och sjukdomar på ett ekologiskt sätt, minska behovet av kemiska bekämpningsmedel och främja en mer ekologisk balans i din trädgård.

Att odla din egen mat i en köksträdgård handlar inte bara om att producera mat, utan också om att omfamna en livsstil som främjar hållbarhet och självförsörjning. Genom att ta kontroll över din matproduktion kan du minska din miljöpåverkan och öka din medvetenhet om matens ursprung. Dessutom kan trädgårdsarbete vara en avkopplande och terapeutisk aktivitet som hjälper dig att koppla av och minska stress.

Sammanfattningsvis är möjligheterna med en köksträdgård oändliga. Genom att lära dig grunderna i planering, skötsel och hållbara odlingstekniker, kan du skapa en frodig och hälsosam trädgård som inte bara tillfredsställer dina sinnen och smaklökar, utan också berikar din livsstil och din kontakt med naturen.

Det bjuds på Ceasarsallad till lunch. (Finns möjlighet att värma din mat om du vill ta med dig egen lunch.) 

Kl.11.00-16.00 

Pris 1,550kr Betalas vid anmälan och bokningen är bindande. 

Heldagskurs info inom kort.

Är ni en grupp på minst 4p max 15p som önskar en annan dag är ni välkomna att höra av er till TrädgårdsHemmet så anordnar vi ett datum som passar er.